Monday

Tonton tv melalui internet.

Mustahil ada orang yang tak menonton televisyen kecuali mereka yang tinggal di dalam hutan rimba. Kalau dulu zaman saya la tahun 80-an, nak tengok televisyen ni masih lagi kena tumpang tengok dekat rumah orang. Maklumla susah tak mampu beli televisyen.Tambahan pulak orang tua tak suka tengok tv. Maklumla orang tua. Diorang ingat tv tu semuanya mempunyai benda negatif sahaja. Saya dulu punya la kemaruk nak tengok tv, kena menyusup ke rumah jiran. Maka kitaorang menonton tv beramai-ramai kat rumah jiran.Nasib baik zaman tu takder pulak jiran yang kedekut. Maklumla beberapa rumah je ada tv ni. Huh,datang dizaman ini tv menjadi satu kemestian.Tak ada tv tu kira purba sangat la.Tapi tak juga, ada juga sesetengah orang tu memang mencegah dirinya dari tengok televisyen.Maklumla banyak sangat pendedahan.Hheeheh. So,sebenarnya sekarang ini pun masih minat menonton televisyen tambah-tambah lagi kalau ada drama best2 kat tv tu. Tetapi rancangan yang paling gemari oleh saya adalah berbentuk discovery seperti NatGeo dan macam-macam lagi. Sekarang ni, televisyen sendiri pun dah berubah ikut kemajuan zaman dari zaman kayu sehingga sekarang tv LCD menjadi kegilaan orang ramai. Nak tengok apa benda semua ada di macam-macam ada...... Tapi sejak saya dah ada software yang boleh tengok televisyen kat internet ni, saya dah tak subscribe lagi dah. Sebab saya suka tengok rancangan discovery,di dalam internet tv ni dah terdapat hampir 3000 channel dari pelbagai negara. Boleh pilih tv negara mana kita nak tonton. Setakat channel discovery ni memang berlambak. Cerita pasal internet tv,ini zaman tv tanpa sempadan.Kalau dulu nak tengok tv luar negara kena pakai parabola.Tapi sekarang dah canggih tv pun ada kt dalam tangan jer..channel pun tiada sempadan lagi.Seronok juga tonton rancangan luar negara ni.Time kita dah takder rancangan diorang baru nak start.So kalau pasal sukan bola tu, memang selau dapat tengok live la dan terkini. News juga adalah terkini.Movie kat US yang belum ditayang atau diharamkan ditayang kat Malaysia pun boleh ditonton.Rajin-rajin la cari channelnya kerana terlalu banyak channel sampai pening. Camana nak dapatkan software tu?Ini kena beli ler biasa USD 40 something la.Nak beli disini!Tapi....hari ni saya bagi f.ree tapi kualitinya tidak begitu baik. Maklumla benda free. No cost. Dapatkan internet tv software ini segera!!!

No comments: