Saturday

Bagaimana Untuk Buat Duit Dengan Produk Clickbank-CbMania Review


Bagaimana Untuk Buat Duit Dengan Clickbank? Nak untung tentu kena jual betul tak?Takkan nak beli sendiri semua produk tu.p/s pembelian kita dikira sebagai sales juga tau.Maknanya boleh beli dari link sendirila. Bagaimana nak promosi link ni?.Sebenarnya terdapat pelbagai cara nak promosi link affiliate Clickbank ni. Macam juga affiliate lain-lain. Pilih beberapa produk yang berpotensi, jangan promote 1 jer. Full time IM promote 5-6 produk sekaligus. Jika anda ada blog atau website, boleh terus taruk banner kat blog anda senangkan. Mari saya senaraikan beberapa cara untuk promosi produk Clickbank...

1.Guna blog/website untuk promote link tersebut.
2.Bina blog/web yang semata-mata untuk jual produk tersebut.Anda biasa jumpa website yang menulis review tentang produk Clickbank. Ini dikatakan lebih mudah buat sales.Betul ker?Lihat contoh disini...
3.Apa lagi promote guna Pay Per Click Google Adwords la. Nampak berisiko tapi  berhasil memberi trafik yang banyak ke link kita.Harap-harap ada pembeli kalau tak hancur.
4. Tulis artikel dan pos ke article directory seperti ezine,articlebase,articlecity dll.Tulis artikel review tentang produk ker ataupun beri tips  berkaitan produk dan link ke affiliate link.
5.Promote melalui email list.Ini biasanya digunakan oleh full time IM.Mereka yang mempunyai list  yang banyak boleh saje promote melalui email senangkan. Kalau ada 100K list dan 10% convert, dah berbaloi.
6.Promosi link di laman iklan percuma dan berbayar contohnya di USFreeAds ker.
7.Beli banner kat website/blog yang mempunyai pengunjung yang ramai.
8.Cara yang paling susah dapat sales mungkin :D SPAM ke email-email orang lain.

Jika anda lihat para full time IM mempromosikan produk-produk Clickbank, kita mungkin boleh surrender.Kerana mereka menggunakan tool-tool yang beginner jarang guna seperti tadi email list dan sistem coupon,tawaran produk hebat mereka-free gift bagi setiap pembelian,personal coaching,menjaja reputasi mereka. Sebagai beginner seperti saya juga, hanya mampu untuk tampal link-link affiliate kat blogspot ataupun SPAM jer la. Dan  perkara yang anda harus ingat-bukan untuk melemahkan semangat tetapi  policy yang digunakan oleh Clickbank bagi mengelakkan salahguna akaun seperti asyik membeli dari link sendiri jer :D -You must have acquired sales that were made with 5 or more different credit card numbers. You must also have sales made with two different payment methods (either Visa, MasterCard, or PayPal). PayPal purchases do not count toward the minimum 5 different credit card numbers. Once you have met the Customer Distribution Requirement, your account will begin issuing payments. Perkara ini menyebabkan ramai orang hilang minat untuk mempromosi produk Clickbank.D Tapi ini hanya untuk permulaan sahaja. Diingatkan jika anda tidak serius mempromosi produk , lebih baik jangan promosi langsung. Biasanya full time IM mempromosikan produk Clikbank hampir setiap hari dengan pelbagai cara. Tak mustahil mereka mendapat jualan dan menjana income yang tinggi.

1. Pemilihan produk yang senang jual - buat kajian market bukan main promote jer.
2. Kepelbagaian produk- biasa promote lebih dari 1 produk untuk lihat keberkesanan.
3. Promote link affiliate ke setiap pelusuk internet setiap hari  tanpa gagal 
4. Konsisten 
5. Bina reputasi sebagai IM, macam Joel Comm tentu senang nak jualkan 
6. Hubungi owner produk dan kerjasama dengan mereka, tak perlu lagi  melalui Clickbank. Jadi affiliate direct kepada owner sahaja. 

Untuk success kita mesti cuba melakukan 8 cara promosi seperti diatas dan mengamalkan sebahagian cara full time IM,jika anda merasakan itu satu kesusahan, senang jer..jual jer produk affiliate lain yang tak perlu melalui Clickbank.Takpun jual jer produk affiliate tempatan.Tapi percayalah Clickbank ini merupakan lubuk duit kerana di zaman ini ilmu pengetahuan sangat penting dan tak semua ilmu orang boleh dapati di kedai-kedai biasa.Tambahan pula internet kini menjadi medium membeli belah yang tiada sempadan, perniagaan produk digital sangat mendapat sambutan. Jika anda berminat untuk mendalami rahsia bagaimana untuk menjana pendapatan tambahan dengan Clickbank anda boleh dapatkan ebook CBMania tulisan saudara Ammar Zahar ini. Anda akan didedahkan rahsia bagaimana untuk membuat jualan dengan Clickbank bermula dari cara memilih pasaran dan produk,cara mempromosi produk, cara untuk mendapatkan trafik ke link affiliate anda dan cara untuk anda sendiri mencipta produk sendiri dan menjualnya di Clickbank.Bestkan. Lihat CBMania disini!

9 comments:

Helper said...

dlu aku ade join main klik2 nie.. tpi nmpak cam susah je nk dapat hsil... bil tent pown x lepas..hehe

malaysia blogger

akuchey said...

untuk dapatkan sales dgn produk clickbank kita perlu satu sistem promosi yg lengkap.kalau setakat letak link di 2-3 tempat memang susah.kalau serius nak buat duit dengan clickbank kena ada list.create landing page utk dapatkan email org,promote secara konsisten,guna ppc dll.kiranya kene guna semua kaedah promsi la.

jocombo said...

bro syarat 5 kredit kad berbeza tu untuk selamanya ker...

Anonymous said...

salam,saya nak tanya sikit.boleh tak kalau kita promote produk clickbank dengan blogspot yang free tu?tak salah ke dengan polisi google.harap jawapan anda.terima kasih.

akuchey said...

jocombo- jualan dari 5 kad kredit berbeza- mesti ada dari visa ker atau dari master card.salah satu kena ada.dari paypal tak kira.dan ini untuk mula-mula jer lepas tu takper dah xperlu syarat ni lagi.


maaf xprasan komen awak..tak salah guna medium apa pun untuk promote clickbank product. jangan spam atau guna cara tak beretika jer macam cookie stuffing.

Bie88 said...

senang jer nak promote affiliates clickbank nie

akuchey said...

senang kalau kena caranya.tapi promote je la nak terjual tu boleh tahan susah jugak la kalau setakat promosi link kt 2-3 tempat.

indah said...

saya tak paham la tuh clikbank. tapi saya punya satu sistem affilate yang ga susah dan senang saja kerjanya,formulaluarbiasapro. kalau minat boleh kunjung link saya,maklumat percuma di http://www.formulaluarbiasa.com/recommends/indah
terimakasih

medan-tourism said...

buat list tu maksudnya list apa sih? ada yg bisa kasih penjelasan gak?